Klasa III Lb na wycieczce w przedsiębiorstwie GoodFoodProducts
7 listopada 2025 r. klasa III Lb pod opieką p. Zuzanny Kegel i p. Sylwii Linowskiej odbyła niezwykle ciekawą wizytę w zakładach wytwarzających różnego typu wafle ryżowe
i kukurydziane.
Firma ma siedzibę w pobliżu Tarnowa Podgórnego i jest europejskim liderem wytwarzającym tego typu produkty. Warto dodać, że większość produkcji jest eksportowana, a tylko ok. 10 % trafia na polski rynek. Dla nas, jako logistyków wizyta ta i jej przebieg miała szczególne walory edukacyjne.
Mieliśmy bowiem możliwość zobaczyć jak wyglądają wszystkie procesy logistyczne; począwszy od przyjęcia surowców (ziarna kukurydzy, ryż, przyprawy), przez proces produkcyjny (wypiekanie) do pakowania i oczekiwania na odbiór w magazynie wyrobów gotowych. Nasz pobyt w zakładzie wymagał przeszkolenia BHP, oraz przejścia procedur sanitarno – higienicznych. Zostaliśmy wyposażeni w odzież ochronną. Po zakładzie oprowadzali nas niezwykle zaangażowani pracownicy, każdy z nich z pasją i wielką znajomością swojej profesji przybliżał nam poszczególne procesy (także rekrutacji pracowników). Jesteśmy bardzo wdzięczni zaangażowanym w nasz pobyt pracownikom, za możliwość doświadczenia i wysłuchania „żywej lekcji logistyki”.
SL



